Wat is een Kattenverjager?

Wanneer je last hebt van katten in jouw tuin wil je die er zo snel mogelijk uit hebben en het liefst weren. Dat doe je door gebruik te maken van een kattenverjager. Deze handige apparaatjes zorgen ervoor dat de katten in jouw omgeving niet gebruik maken van jouw tuin wanneer ze hun behoeften moeten doen.

Maar hoe werkt nou een kattenverjager en welke is het beste uit de vele opties? In dit handige artikel leg ik je alles uit over wat dit apparaatje nou precies doet en welke jij het beste voor jouw situatie kan kopen.

In dit artikel heb ik het over:

 • Wat is een Kattenverjager?
 • Hoe werkt een kattenverjager?
 • Waarom een kattenverjager?
 • Kattenverjager geluid hoorbaar?
 • Voordelen & Nadelen

Hoe werkt een kattenverjager?

Wanneer je een verjager in de tuin ophangt aan bijvoorbeeld een regenpijp moet je ervoor zorgen dat de detector naar de tuin is toe gericht. Wanneer dan een kat zich verplaatst door jouw tuin zal de detector dat detecteren en alarm slaan door middel van een piep geluid. Dit geluid word afgespeeld op een hoge ultrasone frequentie waardoor de kattenverjager voor mensen niet te horen. De kat gaat er meteen vandoor wanneer hij/zij geconfronteerd is met de piep.

Sommige kattenverjagers beschikken ook over een felle lamp die fitst wanneer er een kat word gedetecteerd in het donker. Hier schrikt de kat van waardoor hij/zij ervandoor gaat.

Vaak beschikt de kattenverjager over batterijen waardoor het apparaat zonder een continue stroom bron kan blijven werken. Er zijn ook versies waarbij het apparaat verbonden is met het stopcontact om stroom te krijgen.

Ook zijn er kattenverjagers die op zonne-energie werken. Deze handige verjagers laden overdag op door middel van de zon en daardoor hoef je je niet zorgen te maken over het vervangen van batterijen of het boren van gaatjes voor een stroom kabel.

katten verjager met een zonnepaneel

Waarom een kattenverjager?

Katten kunnen erg vervelend zijn in jouw tuin om verschillende redenen. Bijvoorbeeld wanneer ze jouw tuin als speeltuin of toilet gebruiken. Dit wil je natuurlijk niet. Kattenpoep is ook schadelijk voor je gezondheid en dit kan je dus voorkomen door middel van een kattenverjager. Op het gebied van kattenverjagers zijn er veel verschillende opties en daarom wil ik jouw een zo’n neutraal mogelijk beeld geven van de beste opties.

Ultrasoon geluid hoorbaar?

Voor sommige dieren waaronder katten is het geluid van een kattenverjager hoorbaar. Daarnaast is het geluid ook hoorbaar voor jonge kinderen en baby’s. Gelukkig zijn er veel verjagers met verschillende standen waardoor je het ultrasone geluid harder of zachter kunt zetten. Vogels en veel andere dieren die je graag in jouw tuin ziet zullen geen last hebben van de piep.

Het geluid is wanneer je het verhoogt wel hoorbaar voor marters en andere roofdieren waardoor je die kan weren van jouw kippenhok. Sommige verjagers beschikken over hele hoge standen waardoor je er ook grote vogels zoals reigers mee weg kan jagen waardoor zij niet jouw vijver leeg eten.

Verjaag katten uit jouw tuin
Katten verjager met LCD scherm

Voordelen en Nadelen

Om voor u een zo duidelijk mogelijk beeld van de kattenverjagers te geven staan hieronder de voor en nadelen op een rij. Zo kun je een weloverwogen keuze maken of het afschrikken van katten op deze manier voor jouw werkt.

Voordelen

 • Houd jouw tuin katten vrij
 • Snel geïnstalleerd en je hoeft er niet meer na om te kijken
 • Werkt ook tegen sommige andere roofdieren en grote vogels
 • Opties met batterijen of zonne panelen
 • Te gebruiken wanneer je zelf huisdieren hebt zoals honden

Nadelen

 • Baby’s en kleine kinderen kunnen er last van hebben
 • Niet handig wanneer je zelf een kat hebt

KATTENVERJAGERS BESTELLEN