Ultrasone kattenverjager

Weg met die smerige kattenpoep rondom het huis! Heb je zelf geen huisdieren? Dan is katten verjagen uit de tuin ideaal met ultrasoon geluid. Wij mensen hebben een veel minder goed gehoor dan katten. Hierdoor hebben we van kattenverjagers nauwelijks last. Dat maakt het een ideaal middel tegen een ongewenste kattendrol.

ultrasoon katten uit de tuin verjagen

Het gehoor van katten

Het gehoorbereik van katten ligt tot 50.000 Hertz. Voor mensen is dat maximaal 20.000 Hz Alles hierboven valt onder ultrasoon geluid. Wat betekent dat je een ongewenste kat in jouw tuin lastig kan vallen met geluiden van 20.001 tot 50.000 Hertz. Niet alleen kunnen katten veel hogere tonen horen, ze horen ook beter. Wat voor ons zacht is horen zij nog duidelijk. Geschreeuw, harde muziek of een fanatieke stofzuiger vermijden katten daarom erg graag.

Top 3 ultrasone kattenverjagers

  1. Knock Off Animall Repeller
  2. Weitech Garden Protector
  3. Solar Animal Repeller

Katten verjagen met ultrasoon geluid

Een ongedierte of kattenverjager produceert ultrasoon hoge tonen. Vaak kun je ze instellen op frequentie zodat je bepaalde diergroepen kunt uitsluiten (een hond hoort bijvoorbeeld maar tot 40.000 Hz). Het is ook niet zo dat de kattenverjager altijd aanstaat. Door een sensor, meestal aan de voorkant, gaat het apparaat alleen af als er beweging gemeten wordt in een bepaald gebied. Zo schrikt de kat en rent weg. Op naar een poepvrije en hygiƫnische tuin!

ultrasone kattenverjager animal repellerKnock Off Animall repeller

De Knock Off Animall Repeller is een kattenverjager die niet alleen beschikt over een bewegingssensor, maar kan ook op verschillende manier worden ingesteld. Het apparaat werkt op batterijen en heeft hierdoor geen netstroom nodig. Handig als je de verjager op plekken wilt plaatsen waar geen stopcontact in de buurt is.

garden protector 2 weitech

Weitech Garden Protector

De Garden Protector van het merk Weitech houdt alle ongewenste dieren uit de tuin. Doormiddel van een infrarood detector neemt het apparaat bewegingen waar. Zodra de verjager iets signaleert gaat er seconden een geluid af die nauwelijks te horen is bij mensen. Je kan bij de Weitech verjagers ervoor kiezen om een flits te gebruiken. Dit verhoogt het schrikeffect.

solar ultrasone kattenverjagerSolar Animal Repeller

De Knock Off Solar Animal Reppeller verjaagt ongewenste dieren in uw tuin op zonne-energie! Het apparaat heeft geen netstroom nodig. De Solar Animal Repeller pakt zijn stroom uit de zon. Het is wel mogelijk om de verjager aan de netstroom te sluiten. Daarnaast heeft deze ultrasonische kattenverjager een bereik tot ongeveer 10 meter.

Werking elektronische kattenverjager

Een ultrasone kattenverjager produceert geluid en dat werkt bijna altijd op stroom. Een simpele verjager heeft daarom een adapter nodig om te kunnen werken. Een wat betere en mobiele variant heb je als je er batterijen in kunt stoppen. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken dan is een ultrasone kattenverjager op zonne-energie de ideale oplossing. Deze laadt op als er zon is en zodra er een kat wordt gedetecteerd gaat het apparaat af. Het spreekt voor zich dat je hier zo goed als geen omkijken naar hebt.