Katten verjagen uit de tuin

Veel mensen herkennen het probleem. smerige, vieze kattenpoep in je tuin. Het boos achterna gaan van een kat heeft bijna geen zin, want die komt toch wel weer terug..  Maar wat werkt wel om de katten te verjagen uit de tuin? Wij geven je makkelijke tips om die vervelende kattenstront uit je tuin te houden!

Maak de tuin meer groen

Met meer groen bedek je de tuin. Katten vinden het vervelend als ze geen ruimte hebben om hun behoefte te doen, ze doen dit namelijk liever op een open plek waar ze een gaatje kunnen maken. Meer bodem bedekkend groen, zoals planten en bomen zorgen ervoor dat de katten geen plek hebben om die vieze drol te leggen. Handig planten hiervoor zijn bodembedekkers omdat die de aarde en het zand afschermen.

katten-verjagen-uit-tuin

Bah wat stinkt die plant

Net zoals mensen hebben katten ook dingen waar ze een hekel aan hebben. Zo vinden katten sommige planten verschrikkelijk ruiken. Ze willen niet in de beurt komen van de planten en dat heeft zijn voordelen! De volgende planten verjagen katten uit de tuin:

  • Ooievaarsbek
  • Vuurwerkplant
  • Citroenverbena
  • Wijnruit

Kattenverjagers met ultrasoon geluid

Zoals de naam van doet vermoeden is een kattenverjager een elektronisch apparaat die een hoge frequentie maakt. De hoge piep gaat af zodra er katten in de tuin  komen. Ideaal want dat is waar ze niet mogen komen om hun ontlasting te doen. Een kattenverjager heb je in verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld kattenverjagers op zonne-energie, kattenverjagers op batterijen, met geluid en met water. Het fijne aan een kattenverjager is dat je er geen omkijken naar hebt. Plaats het handige apparaatje en klaar is kees!

kattenverjager

Water gebruiken voor katten verjagen uit tuin

Je ziet veel mensen de kat natspuiten als het dier zich niet gedraagt. Als een kat iets vervelend vind,  is het water en nat gespoten worden. Je kan ze op deze manier zeker een lesje leren. Bestraf ze als ze in je tuin komen als je dat niet wilt hebben. Door ze iedere keer te besproeien als onthouden ze dat en willen ze er niet meer komen. De kat denkt als snel: ‘’bah in die tuin wil ik niet komen, die eigenaar maakt mij iedere keer klets nat!’’ Katten afschrikken kan ook op andere manieren.