Katten afschrikken

Ongewenste katten in je tuin is vervelend en al helemaal als ze daar keer op keer een vieze drol voor je achterlaten. Daarom wil je de katten afschrikken. Ze graven een kuiltje, verstoppen hun boodschap erin en laten die als een soort landmijn voor jouw of je kinderen achter. Het niets vermoedend in de tuin spelen of bezig zijn kan zo grote gevolgen hebben. In kattenpoep zit vaak de parasiet toxoplamose gondii waar je als mens mee besmet kan raden en zelfs zeer gevaarlijk is voor zwangere vrouwen.

katten afschrikken

Katten afschrikken: Geluid

Een goede methode voor het katten afschrikken is geluid. Katten horen veel beter dan mensen. Wij kunnen tonen tot ongeveer 20.000 Hz horen, katten hebben een bereik tot wel 50.000Hz. Ook horen zij beter. Katten kunnen tot 1000x zachter geluid opvangen dan de mensen. Ze horen zelf ultrasone geluiden en hebben een hekel aan harde muziek en geschreeuw (denk aan hoe een kat reageert op de stofzuiger).

Afschrikken met geluid werkt dus. Hierop is handig ingespeeld door kattenverjagers met ultrasoon geluid te maken. Lees hier meer over “wat is een kattenverjager” Je kunt deze instellen vaak instellen op frequentie en volume. Bekijk hier de top 3 ultrasone kattenverjagers.

Katten afschrikken: Geur

Ook effectief maar een stuk bewerkelijker is katten verjagen met geur. Er zijn bepaalde geuren waar katten niet van houden of slecht tegen kunnen. Door deze geuren te verspreiden op de plekken waar de katten hun ontlasting kun je ze afschrikken en verjagen. Geuren waar katten onprettig vinden zijn:

  • Koffie (koffiedik)
  • Peper, rode peper en chili’ s
  • Knoflook
  • Azijn (maar doseer nooit te veel want dit is slecht je tuin).
  • Sinaasappelschil en citroenschillen

Planten die katten afschrikken

Je hebt planten die katten aantrekken en planten die afschrikken. Heb je veel katten in je tuin? Dan is het goed om te kijken of je de planten hebt staan waar katten tot aangetrokken worden. Als je de katten wenst te verjagen dan kan het helpen om deze planten in je tuin te vervangen. Vervang je deze door planten waarmee je katten afschrikt. Lees meer over planten die katten verjagen.